top of page

Avlivning

Det å avlive et dyr er noe av det vondeste ved å jobbe på dyreklinikk, men samtidig er det i de fleste tilfeller også på en måte godt at vi kan være her for dere, og gjøre denne vonde opplevelse, så "god som mulig". 

I mange tilfeller er dyreeiere svært usikre på hva som er den riktige avgjørelsen og trenger råd og hjelp fra dyrlegen for å ta den riktige avgjørelsen. Det kan være en svært vond og vanskelig avgjørelse, og en må snakke nøye sammen og veie for og i mot. Hvordan har dyret det? Hvordan er livskvaliteten? 

Det viktigste for oss ved Alver Dyreklinikk er å gjøre denne siste dagen så god som mulig for kjæledyret, men også for deg som eier. Det er viktig for oss at du som eier får den tiden du trenger til å si farvel.

Under selve avlivingen velger du selv om du vil være med underveis eller ikke. Du velger selv hvor lenge du vil være med og du velger selv hvor mye du ønsker at vi skal være til stede mellom injeksjonene. Vi ønsker at du som eier skal få mest mulig tid til å ta farvel med ditt kjæledyr.

Dersom det er tryggest for dyret, men også for deg å sitte på gulvet eller i en behaglig stol med dyret i fanget gjør vi det. Vi bruker undersøkelsesbordet minst mulig ved avliving da det ofte er forbundet med stress for dyret og vi ønsker å gjøre denne siste tiden så lite stressende som mulig.

 

Hva skjer?

Først gir vi dyret en sprøyte med beroligende middel. Den vil sovne gradvis inn av denne, litt som hvis de skal bedøves for en operasjon. Når dyret sover får den en sprøyte med en overdose av et narkosemiddel som gjør at den sovner helt inn til hjertet stopper å slå. Den kjenner ingenting når den får den siste sprøyten.

 

Du kan selv velge om du ønsker å ta dyret med deg hjem og begrave det på egen eiendom. For noen er dette en fin måte å ta farvel på, men andre har gjerne ikke mulighet eller ønske om dette og vil heller at vi tar oss av dyret videre.

Da kan vi ved klinikken sende den til kremering. 

Du kan da velge mellom felles eller separat kremering. Ved felles kremering blir dyret kremert felles med flere dyr, og man kan ikke få urne/eske med asken hjem.

Ved separat kremering får man asken tilbake fra sitt dyr i ønsket urne eller en eske eller brenne om asken til feks en smykkesten.

 

Det er også mulig for oss i enkelte tilfeller å komme hjem til deg og avlive kjæledyret i trygge og vante omgivelser. Dersom du har spørsmål eller ønsker å ta en samtale om dyret ditt sin livskvalitet, så ikke nøl med å ring oss. Vi er her for deg. 

bottom of page